XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: СТЕРИЛИЗИРАНИ ДОМАТИ ЗА ГОТВЕНЕ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

петък, 12 август 2011 г.

СТЕРИЛИЗИРАНИ ДОМАТИ ЗА ГОТВЕНЕ

          За тази цел използвам сочни домашни домати. Никога не ги беля, защото тази дейност я считам за губене на време. Когато се сварят, люспата сама пада. Години наред се опитвах да убедя мама, че няма смисъл часове наред да седиш и белиш домати, но тя НЕ, ТА НЕ :).
     Измивам доматите, режа ги на по- големи парчета , редя ги в тава и ги осолявам нормално.
Редя ги в чисти буркани до гърлото на буркана, затварям ги с нови капачки и ги варя само 5 минути.
  Това е  цялата философия , но през цялата зима и чак до ранно лято в мазето имам домати за манджите. Когато си извадя парченца , за да готвя, люспата пада само при едно стискане.
След това, ако искам ги режа, ако искам ги мачкам или пасирам... в зависимост от това, което ще готвя.

1 коментар:

  1. И аз ги режа по същия начин и ги нареждам в буркани.Нищо не беля, разликата е само,че аз не ги осолявам предварително, а слагам сол във всеки буркан и по малко нарязан магданоз.Спорен и усмихнат ден!:)

    ОтговорИзтриване