Онази вечер си изпържих лучец, чушчици, спаначец, сложих си и още нещо и си направих прекрасна вечеря.
За
това нещо аз не спазвам рецепта, но специално заради блога и за младите
мами, които тепърва навлизат в кулинарията, си направих трудеца да
меря, снимам и запиша.
Нали съм добричка :).
Понякога го правя с повечко
домати, с по- малко лук... различно е според продуктите или според това какво ми се яде- дали било то нещо по- редичко или пък по- гъстичко...
ПРОДУКТИ ЗА ТРИМА:
около 300 г пресен спанак
2 средно големи глави лук
към 1 ч. ч. консервирани домати
2- 3 шепи замразени чушки от фризера
4- 5 с. л. олио
солчица на вкус
щипка или две червен пипер
4- 5 скилидки чесън
шепа копър
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Запържвам
нарязаните лук и чушки в мазнината и малко сол до омекване.
Слагам
спанака , доматите и червения пипер и пържа докато течността се изпари. Отстранявам от
котлона и овкусявам с нарязания на ситно чесън плюс копъра.
Ако има и питка- пей сърце и не гледай кантара.
Даже и люто чушленце си вземете, без него накъде :).
...................
март 2013 г
Няма коментари:
Публикуване на коментар