XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ЗЕЛЕНИИ В МЛЯКО, СИРЕНЕ И ЧЕСЪН

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

понеделник, 25 март 2013 г.

ЗЕЛЕНИИ В МЛЯКО, СИРЕНЕ И ЧЕСЪН


Любимите ми зелении! Има ги вече в изобилие. Да не виждам месо, не ми се ще  и хич не ми трябва… зелено да има :).
Снощи приготвих това нещичко и то съвсем набързо. За половин час бях готова. Доста е вкусно и леко за вечеря. В него няма яйца  и брашно, нито тежки запръжки като при обикновеното приготвяне на копривената каша.
ПРОДУКТИ:
/ количество не уточнявам, кой колкото иска да слага… от всичко :) 
Сложете повече:
коприва- ако искате ястието да е с дъх на нея
лапад- ако обичате неговия вкус
олио или масло- ако обичате по- блажно
кисело мляко- ако предпочитате  ястието да е по- млечно
сирене - ако обичате солено или извара- ако държите да се храните по- здравословно
чесън- ако държите да сте здрави и ястието да е уханно
копър- за да има по- свеж аромат блюдото
сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Измивам и сварявам копривата, изцеждам я и я накълцвам. Задушавам нарязания лапад в повечко мазнина. Отстранявам го от огъня и смесвам двете зелении. 
Добавям киселото  мляко/ количеството му е по ваша преценка в зависимост от това каква гъстота желаете/. Слагам натрошено сирене или извара и овкусявам с накълцан чесън и свеж копър. Соля само, ако е необходимо.

Няма коментари:

Публикуване на коментар