Любимите ми зелении! Има ги вече в изобилие. Да не виждам месо, не ми се ще и хич не ми трябва… зелено да има :).
Снощи приготвих това нещичко и то съвсем набързо. За половин час бях
готова. Доста е вкусно и леко за вечеря. В него няма яйца и брашно, нито тежки запръжки като при
обикновеното приготвяне на копривената каша.
ПРОДУКТИ:
/ количество не уточнявам, кой
колкото иска да слага… от всичко :)
Сложете повече:
коприва- ако искате ястието да е с дъх на нея
лапад- ако обичате неговия вкус
олио или масло- ако обичате по- блажно
кисело мляко- ако предпочитате ястието да е по- млечно
сирене - ако обичате солено или извара- ако държите да се храните по- здравословно
чесън- ако държите да сте здрави и ястието да е уханно
копър- за да има по- свеж аромат блюдото
сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Измивам и сварявам
копривата, изцеждам я и я накълцвам. Задушавам нарязания лапад в повечко
мазнина. Отстранявам го от огъня и смесвам двете зелении.
Добавям киселото мляко/ количеството му е по ваша преценка в
зависимост от това каква гъстота желаете/. Слагам натрошено сирене или извара и
овкусявам с накълцан чесън и свеж копър. Соля само, ако е необходимо.
Няма коментари:
Публикуване на коментар