Слушах и четох за тях къде ли не. Е как ще ги подмина?!Ами няма как да се случи при все, че обожавам картофи и то във всичките им варианти.
Не ща мръвки- ще ги подаря на приятелите си, а те нека ми дадат
картофи, ориз, зеленчукови салати…
Ето ги всеизвестните компирчета. От вкусни по- вкусни са! Нооо…
изключих кравето масло, защото вече навлизаме във Великденските пости, които не
позволяват приема на животински продукти. Увеличих количеството на подправките,
защото съм им луда фенка :).
За заливката:
1 средно голяма глава чесън
3 с.л. оцет
1 средно голяма глава чесън
3 с.л. оцет
5 с. л. зехтин/ олио/
риган
мащерка
За поръсване след заливката:
червен пипер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Картофите се обелват, измиват се и се разрязват на половинки. Варят се в солена вода за 10 минути. Изваждат се и се изцеждат от нея.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Картофите се обелват, измиват се и се разрязват на половинки. Варят се в солена вода за 10 минути. Изваждат се и се изцеждат от нея.
Вземам тава и на дъното и изсипвам олиото. Редя
картофите на един ред, посолявам ги и ги поръсвам с черен пипер.
Пека ги в
предварително нагорещена на 180 градуса
фурна в продължение на 30 минути. Докато продължава печенето смесвам олиото,
оцетът и счукания чесън заедно с ригана и мащерката.
Изваждам тавата от фурната
и с помощна на „ръчен пасатор” /
приспособлението за картофено пюре/ притискам внимателно картофите към дъното колкото да се разцепят. Помазвам
ги обилно с ароматната смес. Поръсвам ги с червения пипер.
Слагам тавата отново
във фурната за още 30 минути.
Наистина са много, ама много вкусни. Няма да можете да се спрете и да
се отлепите от тавата, повярвайте :).
Добър апетит!
........................
11 март 2013 г
..................................................................................
Направих ги и съвсем сурови, без да ги варя. Доста по- бързи и лесни са, а на вкус изобщо не отстъпват на оригиналните.
Пекох картофите до омекване.
Намачках ги и продължих процедурата по обичайния начин.
Според мен няма смисъл от варене и вече ще ги правя направо така.
Резултат:
........................
11 март 2013 г
..................................................................................
Направих ги и съвсем сурови, без да ги варя. Доста по- бързи и лесни са, а на вкус изобщо не отстъпват на оригиналните.
Пекох картофите до омекване.
Намачках ги и продължих процедурата по обичайния начин.
Според мен няма смисъл от варене и вече ще ги правя направо така.
Резултат:
tezi sıs sos sa prekrasni,vij tuka neşto podobno:http://mazesinyemekleri.blogspot.com/2012/01/frnda-kasarl-patates.html
ОтговорИзтриванеkartofite celi se svaryavat ,v namazana tava se apleskvat ,çeren piper i kaşakaval i napravo vıv furnata ,sos si nyamaha ,şte gi opitam kato tvoite.
О, с кашкавал ще са невероятни, но аз съм малко на пости :).
ОтговорИзтриване