XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ОМЛЕТ НА ФУРНА С ПРЯСНО КОЗЕ СИРЕНЕ " ЖОСИ" И ПРОЛЕТНИ ЗЕЛЕНИИ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

петък, 29 март 2013 г.

ОМЛЕТ НА ФУРНА С ПРЯСНО КОЗЕ СИРЕНЕ " ЖОСИ" И ПРОЛЕТНИ ЗЕЛЕНИИ


 В нашия двор отдавна се показаха лападът и киселецът. С нетърпение  чаках този момент и сега да  го пропилея ей така… от безхаберие ли?!. Няма как да се случи и затова вече няколко пъти готвих с тези продукти. Днес реших, че за вечеря ще направя омлет , но не пържен, а на фурна и не с твърдо краве сирене, а с прясното козе сиренце на „ Жоси”, което е с високо качество и истинско. Страхотно ухаеше омлетът по време на печене, а после как вървеше с бяло винцееее…. :).
 Можете да разберете само, ако си го приготвите, иначе няма как.

ПРОДУКТИ:
1 връзка зелен лук
10 листа от лапад
10 листенца киселец
стиска пресен магданоз
1 кофичка прясно козе сирене/ 150 г/ на „ Жоси”
5 с. л. олио
1 ч. л. червен пипер

Поливка:
3 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
2 с. л. с лек връх бяло брашно
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Лука, киселеца, почистения от твърдите жилки лапад и магданоза нарязвам на ситно.
 Слагам ги в тавичка и ги задушавам във фурната, загрята  на максимална  температура, с олиото и сол на вкус за не повече от 6- 7 минути. Изваждам тавата и върху зелениите разхвърлям с лъжицата козето сиренце. Поръсвам с половината от червения пипер. 
Слагам тавата отново във фурната и запичам за 5 минути. 
Поливам зелениите със сместа от разбитите яйца, млякото, брашното и щипка сол, разбърквам леко с дървена лъжица, поръсвам с останалия червен пипер, намалявам на 250 градуса  и пека омлета в продължение на 15 минути до лек загар. 
Изваждам го и го оставям да се поохлади.
Сервирам го нарязан на големи парчета и задължително с него трябва да има беличко винце :)
................................................
28 март 2013 г 

Няма коментари:

Публикуване на коментар