В нашия двор отдавна се показаха лападът и киселецът. С нетърпение чаках този момент и сега да го пропилея ей така… от безхаберие ли?!. Няма
как да се случи и затова вече няколко пъти готвих с тези продукти. Днес реших,
че за вечеря ще направя омлет , но не пържен, а на фурна и не с твърдо краве сирене, а с прясното козе
сиренце на „ Жоси”, което е с високо качество и истинско. Страхотно ухаеше омлетът по време на печене, а после как
вървеше с бяло винцееее…. :).
Можете да разберете само, ако си
го приготвите, иначе няма как.
ПРОДУКТИ:
1 връзка зелен лук
10 листа от лапад
10 листенца киселец
стиска пресен
магданоз
1 кофичка прясно козе
сирене/ 150 г/ на „ Жоси”
5 с. л. олио
1 ч. л. червен пипер
Поливка:
3 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
2 с. л. с лек връх бяло брашно
5 с. л. олио
1 ч. л. червен пипер
Поливка:
3 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
2 с. л. с лек връх бяло брашно
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Лука, киселеца,
почистения от твърдите жилки лапад и магданоза нарязвам на ситно.
Слагам ги в
тавичка и ги задушавам във фурната, загрята на максимална температура, с олиото и сол на вкус за не
повече от 6- 7 минути. Изваждам тавата и върху зелениите разхвърлям с лъжицата
козето сиренце. Поръсвам с половината от червения пипер.
Слагам тавата отново
във фурната и запичам за 5 минути.
Поливам зелениите със сместа от разбитите
яйца, млякото, брашното и щипка сол, разбърквам леко с дървена лъжица, поръсвам
с останалия червен пипер, намалявам на 250 градуса и пека омлета в продължение на 15 минути до
лек загар.
Изваждам го и го оставям да се поохлади.
Сервирам го нарязан
на големи парчета и задължително с него трябва да има беличко винце :)
................................................
28 март 2013 г
Няма коментари:
Публикуване на коментар