ПРОДУКТИ ЗА 1 РОЛЕ:
/ Ще напиша необходимото за 1 брой, а вие ще си го умножавате по
толкова, по колкото искате :) /.
……………………………………
1/ 2 пилешки гърди
70 г гъби печурки и 1
с. л. краве масло за тяхното приготвяне
1/ 2 кисела
краставичка
5 маслини
1/ 2- 1 триъгълниче
топено сирене
1, 5 г пресен
джинджифил
черен пипер и хималайска
сол- на вкус
4 с. бяло вино
4 с. л. олио- 2 от
тях за намазване на съда и 2 за намазване на ролетата преди печене
конец- за връзване на
ролетата
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Бялото пилешко месо
начуквам с дървено чукче през найлонова торбичка на тънко, но внимавам да не го
разкъсам. Ако някъде се случи, то търпи внимателно завиване, за да не се вижда
плънката :).
Не ги соля, защото продуктите за плънката са солени. Беля, нарязвам на филийки
гъбите и ги задушавам в маслото и малко сол, а след като им изври водичката,
която те си пускат, ги оставям да се запържат леко. Краставичките нарязвам на
ивички, маслините и сиренето- също. Джинджифила го режа на ситничко.
Разстилам
гъбите върху пилешкото месо, върху тях са краставичките, след това маслините и
накрая сиренето. На няколко места слагам джинджифил, поръсвам с черен пипер,
завивам ролетата и ги завръзвам с конец.
Намазвам тенджерата с олио, наливам
бялото вино и редя пилешките „творения” едно до друго. Намазвам ги и тях с олио
и ги поръсвам леко със сол.
Слагам
затворения съд в студена фурна, след което включвам печката. Оставам фурната да
се загрее на максимум и я намалявам на 200 градуса. Пека ястието така в
продължение на 1 час, след което отхлупвам съда и продължавам печенето още 20-
30 минути на вентилатор докато течността почти се изпари и отгоре се образува
приятна златиска коричка.
Изваждам и сервирам
ролетата с подходяща гарнитура.
В случая е с любимите ни задушени зеленчуци.
Ястието е много подходящо за
изстудено бяло винце.
Наздраве!
......................
8 март 2013 г
Ястието изглежда доста вкусно.не съм приготвяла по този начин,но ще се постарая да го направя за домашните-ще им хареса....
ОтговорИзтриванеХубав ден,Марги!
Оооо, много е лесно за приготвяне. Опитай, няма да съжаляваш :).
ОтговорИзтриване