Много често ги правя, защото в хладилника все се намира хайвер. Всъщност- обърках се. Правя ги най- вече, защото ги обичаме. Онзи ден на съпруга ми един колега споделил, че е изхвърлил толкова много хайвер, защото не знаел как да го оползотвори. Аз винаги намирам начин- дали изпечен на фурна с яйца и кисело мляко, дали на крокетки или пък така- все ни харесва. По всяка вероятност утре пак ще ги забъркам, защото рибоците, които си купихме за почивните дни, отново бяха пълни с яйчица :).
на 100 г хайвер:
1 яйце
сол / количество по преценка/
2- 3
нарязани на дребно пресни кромидени перца
девесил- задължително
копър- също
черен пипер
щипка червен пипер- по желание
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Фасулска работа е.
Разбърквам всичко и пържа като омлет.
Може да
се направи и на малки крокетки/ щницелчета/ като към тази смес се добави малко брашно
плюс щипка сода за хляб.
Това е.
Лесно , бързо и вкусно, а пък как върви
с бяло вино или с биричка- няма да кажа.
Опитайте и ще разберете сами :).
....................
март 2013 г
Няма коментари:
Публикуване на коментар