Така или иначе макароните на фурна ги правя не с прясно мляко, а с кисело, което ме накара да си „ наложа” едни макаронки под формата на солена баничка. На вид ще кажете, че това са си баш макарони на фурна, ама не е точно така. В тях няма нито грам захар и се наблюдава някакво нареждане, та ако ще и само аз да си го виждам :). Другата разлика между едното и другото е, че тук сложих и краве масълце и то не чак толкова малко количество. Има и набухвател, даже са два. Но да не губя време, а да разказвам…
ПРОДУКТИ:
1 пакет ПРАВИ макарони :)
/ от тръбичките/
200 г добре узряло
сирене
1 каф. ч. олио
50 г краве масълце
4 яйца
1 кофичка кисело
мляко
1 ч. л. хималайска
сол
1 каф. л. сода за
хляб
1/ 2 пак. бакпулвер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Сварих макароните със
сол и 3 с. л. олио и веднага след това ги промих в гевгир под студена течаща
вода. Оставих ги да се изцедят.
Взех тава и я намазах
обилно с олио. Разстлах 1/ 3 от макароните, върху които натроших половината
сирене. Нарязах маслото на люспички и разхвърлях половината количество от него.
Наредих друга част от макароните/ отново една трета от тях/ , а върху тях
останалото сирене и масло. Дойде ред и на останалата една трета от макароните.
В купа разбих яйцата,
добавих киселото мляко, останалото количество олио, солта и набухвателите и с
получената смес залях наложеното.
Изпекох моята
макаронена баница в предварително загрята на 200 градус фурна до получаване на
приятен загар.
Извадих я , оставих я около 15 минути, за да се отпусне малко,
нарязах я и я сервирах.
Лично на мен ми
харесва, а на вас дали ще допадне- съвсем не зная :).
Аз редовно правя тази макаронена пита, но с тази разлика, че ние я обичаме поръсена със захар...
ОтговорИзтриванеДа, Вили, вярвам ти, но аз просто исках да избягам малко от захарта и да се получи нещо по- различно от макарони на фурна :).
ОтговорИзтриване