XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: МАКАРОНЕНА БАНИЦА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

вторник, 26 март 2013 г.

МАКАРОНЕНА БАНИЦА


Така или иначе макароните на фурна ги правя не с прясно мляко, а с кисело, което ме накара да си „ наложа” едни макаронки под формата на солена баничка. На вид ще кажете, че това са си баш макарони на фурна, ама не е точно така. В тях няма нито грам захар и се наблюдава някакво нареждане, та ако ще и само аз да си го виждам :). Другата разлика между едното и другото е, че тук сложих  и краве масълце и то не чак толкова малко количество. Има и набухвател, даже са два. Но да не губя време, а да разказвам…
ПРОДУКТИ:
1 пакет ПРАВИ макарони :) / от тръбичките/
200 г добре узряло сирене
1 каф. ч. олио
50 г краве масълце
4 яйца
1 кофичка кисело мляко
1 ч. л. хималайска сол
1 каф. л. сода за хляб
1/ 2 пак. бакпулвер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Сварих макароните със сол и 3 с. л. олио и веднага след това ги промих в гевгир под студена течаща вода. Оставих ги да се изцедят.
Взех тава и я намазах обилно с олио. Разстлах 1/ 3 от макароните, върху които натроших половината сирене. Нарязах маслото на люспички и разхвърлях половината количество от него. Наредих друга част от макароните/ отново една трета от тях/ , а върху тях останалото сирене и масло. Дойде ред и на останалата една трета от макароните.
В купа разбих яйцата, добавих киселото мляко, останалото количество олио, солта и набухвателите и с получената смес залях наложеното.

Изпекох моята макаронена баница в предварително загрята на 200 градус фурна до получаване на приятен загар.
 Извадих я , оставих я около 15 минути, за да се отпусне малко, нарязах я и я сервирах.
Лично на мен ми харесва, а на вас дали ще допадне- съвсем не зная :).

2 коментара:

  1. Аз редовно правя тази макаронена пита, но с тази разлика, че ние я обичаме поръсена със захар...

    ОтговорИзтриване
  2. Да, Вили, вярвам ти, но аз просто исках да избягам малко от захарта и да се получи нещо по- различно от макарони на фурна :).

    ОтговорИзтриване