Една лека, много обикновена и сезонна гозбица, подходяща за спазването
на Великия пост. Полезна е и заради съдържанието на пресния лапад, който вече
расте по дворовете ни.
ПРОДУКТИ:
500 г печурки
3 средно големи глави
кромид лук
1 конфитюрено
бурканче с домати
същото количество нарязани
и замразени чушки от фризера
1 купа пресен лапад/
около 300 г/
1 ч. л. червен пипер
щипка- две черен
пипер
7- 8 с. л. олио
сол на вкус
шепа копър
шепа магданоз
2 ч. ч. вода
2- 3 с. л. брашно
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязвам гъбите и
лука на по- едри парчета и заедно с чушките ги задушавам за около десетина
минути в мазнината. Соля на вкус.
Добавям червения пипер и разбърквам добре. Слагам нарязаните лапад и домати, които запържвам
за кратко. Наливам водата и оставям гозбата да къкри до омекване на
продуктите. Правя брашнена кашичка, с която сгъстявам консистенцията на
ястието. Овкусявам с черния пипер и зелените подправки и сервирам топлата яхния с
препечени филийки.
точно към този вид манджички съм се ориентирала и аз от няколко дена-обожавам лападеца!Ще направя и тази със сигурност-отсега се облизвам!
ОтговорИзтриванеДа, Миме, и аз обожавам гозбиците със зеленийки. Един професионален готвач ме нападна, че яхнията съм я направила по изключително вреден начин с много олио и брашно, но...някога нашите баби все с такива гозби са се хранили,а смея да твърдя, че са били много по- здрави от нас :).
ОтговорИзтриване