XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПОСТНА ЯХНИЯ С ЛАПАД И ГЪБИ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

понеделник, 25 март 2013 г.

ПОСТНА ЯХНИЯ С ЛАПАД И ГЪБИ


Една лека, много обикновена и сезонна гозбица, подходяща за спазването на Великия пост. Полезна е и заради съдържанието на пресния лапад, който вече расте по дворовете ни.
ПРОДУКТИ:
500 г  печурки
3 средно големи глави кромид лук
1 конфитюрено бурканче с домати
същото количество нарязани и замразени чушки от фризера
1 купа пресен лапад/ около 300 г/
1 ч. л. червен пипер
щипка- две черен пипер
7- 8 с. л. олио
сол на вкус
шепа копър
шепа магданоз
2 ч. ч. вода
2- 3 с. л. брашно
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязвам гъбите и лука на по- едри парчета и заедно с чушките ги задушавам за около десетина минути в мазнината. Соля на вкус.
 Добавям червения пипер и  разбърквам добре. Слагам нарязаните  лапад и домати, които  запържвам  за кратко. Наливам водата и оставям гозбата да къкри до омекване на продуктите. Правя брашнена кашичка, с която сгъстявам консистенцията на ястието. Овкусявам с черния пипер и  зелените подправки и сервирам топлата яхния с препечени филийки.

2 коментара:

  1. точно към този вид манджички съм се ориентирала и аз от няколко дена-обожавам лападеца!Ще направя и тази със сигурност-отсега се облизвам!

    ОтговорИзтриване
  2. Да, Миме, и аз обожавам гозбиците със зеленийки. Един професионален готвач ме нападна, че яхнията съм я направила по изключително вреден начин с много олио и брашно, но...някога нашите баби все с такива гозби са се хранили,а смея да твърдя, че са били много по- здрави от нас :).

    ОтговорИзтриване