С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня.
С поздрави: МАРГИ
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота.
На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!
СОМСКО МЕСО НА ФУРНА С ЯЙЧЕНА ПОДЛОЖКА И АРОМАТНА ПЛЪНКА
Преди две вечери реших, че ще варя една рибена чорбица
от сомски глави, които зет ни бе донесъл и така си стояха във фризера цяло
лято. Да, обаче те пуснаха много месце и изведнъж реших, че ще измисля още
нещо. Поразклатих си наличното количество мозък и измислих ей това. Със сигурност знаете каква страхотна комбинация се получава между риба, копър, чесън и лимон, но за да се убедите напълно, вие трябва да си приготвите това рибено блюдо. Не ви ограничавам да го правите само със
сомско месо. Ще е вкусно с всеки вид риба, стига да сте я сварили
предварително.
ПРОДУКТИ:
Около половин
килограм сварено месо от сомски глави
4 яйца
2 равни
супени лъжици брашно
1 връзка
копър/ трябва да е повечко, за да е по- вкусно/
половин лимон
7- 8
скилидки чесън
сол
5 с. л.
олио
черен пипер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разбих
яйцата с брашното и сол на вкус и изсипах 2/ 3 от получената смес върху намазана с 2 с. л. олио тава..
Върху яйчената подложка „разхвърлях” рибените
парченца, а между тях сложих от плънката, която приготвих като в купичка смесих
нарязания на ситно копър, парченцата чесън, нарязания на ситно лимон/ заедно с
кората/, 2 с. л олио, малко сол, черен пипер на вкус.
Върху всичко това изсипах
останалата яйчена смес. Полях ястието с останалата 1 с. л. олио и сложих
ястието да се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса.
Пекох го до
получаване на лека златиста коричка, като в последните 5 минути пуснах
вентилатора.
Това е
тайната на неговото приготвяне. Получи се страхотно ароматно рибено блюдо- за
чудо и приказ. Така хубаво си го хапнахме с по чаша "Керацуда", че… останах без
думи :).
Добър
апетит ви пожелава Марги Димитрова от Червен бряг! :)
Марги,добре си го измислила-а и щом има кой да ти носи риба....изглежда вкусно!
ОтговорИзтриванеХубав ден!
Само да вмъкна-сега коментарите се пращат с лекота....оправила си го!
ОтговорИзтриванеМного ми хареса,наистина добре си го измислила :). Поздравления и благодаря за рецептата!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви и аз! Гответе на воля, щом ви харесва :).
ОтговорИзтриване