XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПЪРЖЕНИ КАРТОФИ" ПРОФЕСИОНАЛНИ"

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

понеделник, 6 август 2012 г.

ПЪРЖЕНИ КАРТОФИ" ПРОФЕСИОНАЛНИ"


Познавам Данчо Боев, който е известен наш дългогодишен професионален готвач. Впечатли ме неговото интервю в последния брой на вестник " Лакомник". Там той описва как се пържат картофи. Стана ми интересно и вчера изпържих на съпруга ми. Лично аз не ги опитах, но той каза, че са били много, ама много вкусни.
Ето ги топли  и парещи
:)
Тайната за тяхното приготвяне е:
Обелвате ги, потапяте ги за 20 секунди в топла вода, овалвате ги в брашно и ги пържите.
Ииииииииииииииии.... студена бираааа! :) :) :)

5 август 2012 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар