XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПАНИРАНО УХАННО КИСЕЛО МЛЯКО

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

събота, 4 август 2012 г.

ПАНИРАНО УХАННО КИСЕЛО МЛЯКО


Може да прозвучи странно да панираш кисело мляко, но е факт и става много вкусно. Можете да го ползвате като универсално мезе, тъй като самото овкусено мляко е подходящо за ракийката, а пък панировката- за чашата вино или биричка. Единственото  условие при изпълнението на рецептата е млякото да е много добре изцедено. Всичко останало става много, ама много лесно.
ПРОДУКТИ за 1 порция:
1 кофичка истинско кисело мляко / по възможност домашно квасено/
2 скилидки чесън
сол на вкус
свеж  копър

ЗА ПАНИРОВКАТА:
2 яйца
брашно с неопределено количество, но достатъчно за получаване на гъста каша
малко бира
малко черен пипер
щипка сол


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:


Млякото се изцежда в продължение на 3 часа, за да остане много гъсто.
С мокри ръце се оформя топчица от него, която се потапя в панировката, която пък приготвяме от добре разбитите посочени продукти за нея.

 Млякото се пържи  за кратко до готовност на палачинковата  обвивка и задължително в обилно количество олио.
За всяко следващо млечно топче ръцете се топят в купа с хладка вода.
След изваждане и според Вашите предпочитания панираното мляко можете да наредите върху салфетка или кухненска хартия, която да поеме част от мазнината.



Ами… това е цялата философия или както казват моите ученици:
„ ЛЕСНО И ЧУДЕСНО! „ :)

И като препоръка към читателите на моя блог-
Пригответе си това панирано млечно чудо и очаровайте гостите си, които е възможно дори и да не подозират, че киселото мляко може да се обработва термично и то точно по този начин, а  след това оберете овациите :).

м. юни 2012 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар