Рецептата е в изпълнение на съпруга ми.
Получава се невероятно вкусно
ястие. Още по- вкусно е, когато е престояло в хладилника поне 10 часа.
ПРОДУКТИ:
2 тиквички
3 големи домата
100 г сирене
50- 100 г кашкавал
1 глава кромид лук
3- 4 скилидки чесън
сол – на вкус
босилек
бял пипер
магданоз
2 + 2 с. л. олио
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Тиквичките се
нарязват на кръгчета и се осоляват.
Вземате тава и я
намазвате с 2 с. л. олио.
Редите половината
тиквички, върху тях натрошавате сиренето и поръсвате с босилек.
Върху тях редите втората половина от тиквичките.
....................................................................
Върху тях редите втората половина от тиквичките.
....................................................................
В тенджерка сипвате
останалите 2 с. л. олио и в него запържвате нарязаните на ситно кромид лук и
чесън за около минутка.
Слагате настърганите
домати и ги запържвате з около 3- 4
минути.
Подправяте с босилек
и бял пипер.
Изсипвате доматената смес върху тиквичките и печете ястието в
предварително нагорещена фурна на 200 градуса в продължение на около 40 минути.
Извадете го от
фурната и го поръсете с настъргания кашкавал.
Допечете ястието до
неговото разтапяне.
Поръсете го с нарязан
пресен магданоз и го оставете да се охлади.
Изключително подходящо
е за летния сезон.
Няма коментари:
Публикуване на коментар