Съвсем прясна е. Едва от снощи.
Редихме трапеза с моята колежка, но само с леки блюда- все рак е лято и
кому са нужни тежките храни. Не помня от кога не съм готвила. Изключвам „ нещо”
приготвено набързо с домати и чушки. И довечера ще е така, лютичка ще кълцам.
Та… отворих хладилника и в него се мъдреше само пакетче извара. Откъснах от
градината пресни чушчици и кромидени перца и ето ти я салатата за ракийката :).
ПРОДУКТИ:
500 г извара
2 сурови чушки- 1
зелена и 1 червена
5- 6 пресни кромидени
перца
2 скилидки чесън
свеж копър
черен пипер
сол
оцет
олио или зехтин
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Чушките, лучените
перца, чесънът и копърът се нарязват на ситно.
Омесват се добре с
изварата и овкусителите.
Друго няма какво да
правите по нея, освен да си налеете по една „ ладна” ракийка и да го ударите на
вечерен мързел, което никак не е малко :).
5 август 2012 г
Няма коментари:
Публикуване на коментар