XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПИТА ЗА УСПЕНИЕ БОГОРОДИЧНО

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

понеделник, 27 август 2012 г.

ПИТА ЗА УСПЕНИЕ БОГОРОДИЧНО

На този ден се меси пита за СВЕТА БОГОРОДИЦА.
Бях се зарекла да не меся нищо това лято, но такъв ден не бих пропуснала. Нарича се и се меси за здраве, а аз съм суеверна и спазвам традициите и обичаите.
Питата можете да замесите с любимото си тесто. Различното е в самото рязане и подреждане.
В средата е топка/ кръг/, а отстрани в два реда с разминаване са наредени кифлички, в единия ред / външния/ те са по- малки, а в другия са по- големите.
Просто ги разминавате и ги вмъквате като в клин.



август 2012 г

3 коментара:

  1. Страхотна пита!
    Поздравления за прекрасния блог и най-вече за питките.
    Това е и моето основно тесто за пити и хлебчета и винаги се получават. Следващата ще пробвам да оформя така.
    Пожелавам успех на блога и на Вас лично!

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотна пита!
    Поздравления за прекрасния блог и най-вече за питките.
    Това е и моето основно тесто за пити и хлебчета и винаги се получават. Следващата ще пробвам да оформя така.
    Пожелавам успех на блога и на Вас лично!

    ОтговорИзтриване
  3. От сърце благодаря и аз на Вас! {#emotions_dlg.smile}

    Обичам да меся и наистина с това тесто питките стават сполучливи. Не знам защо повечето хора месят с прясно мляко, аз много рядко бих замесила с него. А по повод тази пита- горната кора стана по- дебела, защото долният реотан на печката даде повреда и се наложи да я допичам покрита за по- дълго време, но пък беше пухкава и на конци :).-

    ОтговорИзтриване