XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ЧОРБА ОТ ПРАЗ И СИРЕНЕ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

понеделник, 23 януари 2012 г.

ЧОРБА ОТ ПРАЗ И СИРЕНЕ

Много вкусна супичка без бяло брашно и тежки запръжки. 
Много подходяща е за хранене без глутен.
Рецептата е от една много стара кулинарна книжка, която получих като подарък от моята виртуална приятелка от Бургас- милата Виргиния ДИРАН :).
 ПРОДУКТИ:
500 гр праз лук
30 гр краве масло
50 гр оризово брашно
50 гр кисело мляко
1 жълтък
100 гр сирене
2- 2, 5 литра вода
сол на вкус
подправки по желание- аз овкусих с магданоз и копър

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разтопете маслото в тенджерка и леко запържете оризовото брашно.
Разредете с водата, посолете на вкус и след като кипне, прибавете ситно нарязания праз.
Варете до омекване.
В последния момент преди свалянето на супата от котлона се прибавя натрошеното сирене.
Чорбата се застройва с жълтъка и киселото мляко.
Подправете със свежите подправки и се насладете на една вкусна и лека чорбичка :).

                                                                          22. 01. 2011 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар