XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ОРИЗ НА ФУРНА С ГРАХ И КИСЕЛИ КРАСТАВИЧКИ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

сряда, 18 януари 2012 г.

ОРИЗ НА ФУРНА С ГРАХ И КИСЕЛИ КРАСТАВИЧКИ

Обожавам ориз и все го повтарям :).
Мога да го консумирам само сварен, че дори и без сол, без мазнина...без нищо.
 Този го приготвих набързо във фурната. Щерката го хареса, защото имаше леко киселичко там, където бяха парченцата кисели краставички.
Някои могат да го използват като гарнитура, но аз си го хапнах като основно ястие :).

ПРОДУКТИ:
1 малка главичка кромид лук
2 ч. ч. ориз
1 каф. ч. грах
5- 6 кисели краставички
7 ч. ч. вода
сол на вкус
2 с. л. олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
В тава сложих нарязаните лук и краставички.
Добавих ориза, грахчето, солта и олиото.
Полях всичко с водата, разбърках добре и бутнах оризовото произведение да се готви в предварително загрята на 200 градуса фурна.
Изобщо не го отварях и не го бърках, а резултатът бе такъв- приятно беличък ориз на вид, за мен- много вкусен и съвсем неприличащ на препечен или изсушен :).
Подправки не сложих, но вие можете да си добавите.

14. 01. 2012 г

2 коментара:

  1. Марги, чудесно си поднесла това оризово удоволствие! Изглежда прекрасно и бързо за приготвяне! Намирам идеята за съчетание на ориз, кисели краставички и грах за....чудесна!
    Желая ти щастлив и хармоничен четвъртък!Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ти, Бени!
    Обожавам ориза и го ям приготвен по всякакъв начин. Мога да го консумирам и без никакви добавки, но е по- вкусен, когато в него има ОЩЕ НЕЩО, та ако ще и краставички да са :).

    ОтговорИзтриване