Нали вече твърдо реших да изключа глутена от менюто си и реших, че ще пробвам нещо с оризово брашно.
Ето я моята първа оризова питка :).ПРОДУКТИ:
За платката:
2 яйца
1 каф. л. сол
1 каф. ч. вода
2 ч. ч. оризово брашно/
За гарниране:
100 гр сирене
За намазване на тавата:
2 с. л. краве масло
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разбих яйцата със солта и водата.
Изсипах брашното при непрекъснато бъркане.
С помощта на дървена лъжица разстлах тестото в намазана с маслото тава.
Натроших сиренцето и поръсих питката.
Изпекох я до получаване на лек загар в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Извадих я, завих я с кърпа за около 15 минути, след което я нарязах.
На мен ми беше много вкусна и отново ще я направя, макар че не бухва при печенето, защото в нея няма нито мая, нито сода. Консистенцията е нещо средно между тази на просеник и качамак. Изглежда тестлива и твърда, но съвсем не е такава .
15. 01. 2012 г
Няма коментари:
Публикуване на коментар