XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: "ЗАБРАВЕНИ" СЛАДКИ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

сряда, 11 януари 2012 г.

"ЗАБРАВЕНИ" СЛАДКИ

Едва ли има някой, който вече да не ги е " забравял" тези сладчици, но все пак- нека ги споделя и аз с всички вас, които идвате на гости в моя блог :).


Топят се в устата… Това са най- бързите и изключително вкусни сладчици, които можете да направите без никакви усилия. Просто загрявате  фурната на 180 градуса, бъркате ги за десетина минутки, пъхате ги да се пекат, изключвате фурната и… забравяте за тях :).


ПРОДУКТИ:
2 белтъка
100 гр захар
100 гр орехи
100 гр шоколад
2 ванилия
щипка сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Включете фурната на 180 градуса.
Разбийте белтъците на твърд сняг със солта.
 Постепенно започнете да добавяте захарта като продължавате разбиването до получаване на лъскав крем.
Начупете или нарежете на малки парченца  шоколада, нарежете и орехите, добавете  и ванилията и внимателно /с дървена лъжица/ ги разбъркайте заедно с белтъка.
Покрийте с хартия за печене голяма тава и с  лъжица сипвайте купчинки от белтъците  на разстояние от около 2 см / аз ползвах чаена лъжица/ като не се старайте да са с правилна форма, за да станат небрежни и красиви скалички.
Сложете тавата със сладките във вече загрятата на 180 градуса фурна, затворете я и веднага я изключете, след което поне 3- 4 часа не я отваряте и пипате.
Чудесно ще е , ако ги „ забравите” още вечерта, а на сутринта ще намерите чудесни целувчени сладчици за кафенцето ви :).
декември 2011 г


Няма коментари:

Публикуване на коментар