XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПИЛЕШКО МЕСО В ЗЕЛЕВ ЛИСТ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

понеделник, 30 януари 2012 г.

ПИЛЕШКО МЕСО В ЗЕЛЕВ ЛИСТ

    Ястието става много бързо и много лесно, а в същото време получавате голяма вкусотия.
Можете да завиете не само пилешко, а всякакъв вид месо. Разликата ще е във времето за приготвяне, което ще определите в зависимост от месото.
Месцето в листенцето

ПРОДУКТИ:
пилешко месо
зелеви листа
олио
черен пипер
червен пипер
малко сол
чубрица
малко джоджен или босилек 
бяло вино
вода- 
количеството ще определите сами в зависимост от това дали искате да имате сос или ястието ви да е по- сухичко
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
В дълбока купичка изсипете олиото.
Към него добавете посочените подправки и разбъркайте.
/ Можете да сложите и някоя друга, която обичате и в същото време да махнете някоя от посочените./
Разпънете едно от листенцата, потопете месцето в ароматното олио, поставете го върху листа и завийте на сарма.
Направете същото и с останалите мръвчици и зелеви листенца.
Вземете тенджера под налягане, сипете малко олио на дъното и, наредете завитите месца и ги  полейте с виното и водата .
Варете на умерен огън около 30 минути / при замразено пиле/ след зашумяването на тенджерата.
Гарантирам ви вкусно ястие!
Доверете ми се :).

29. 01. 2012 г 
Ето вариант и със заешко месо:
 





1 коментар:

  1. Марги, направо ми събра очите! Страхотно изглежда това пиленце! Ще пробвам да го направя, но в гювеч, защото нямам тенджера под налягане :) Поздрави!

    ОтговорИзтриване