XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ЛЕКА ЧОРБИЦА С КИСЕЛО ЗЕЛЕ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

събота, 14 януари 2012 г.

ЛЕКА ЧОРБИЦА С КИСЕЛО ЗЕЛЕ

/ безглутенова рецепта/

ПРОДУКТИ:
две шепи кисело зеле
1/ 4 глава праз лук
1 глава кромид лук
2 картофа
1/ 2 ч. ч. домати от консерва
2 шепи грах
1 шепа чушки
/ Всичко това- нарязано/
1 ч. л. сол
3 с. л. олио
2 литра вода.

НАЧИН НАПРИГОТВЯНЕ:
Сложих посочените продукти в тенджера под налягане.
Варих чорбицата около 30 минути след като зашумя вентилът.
Накрая подправих с малко чубрица, черен пипер и целина.
Засити ме, макар и без фиде и застройка, а мазнината сложих, защото с нея черният дроб функционира правилно.

3. 01. 2012 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар