XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: АРОМАТНА И МАЗНИЧКА МИНИ МИЛИНКА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

неделя, 6 ноември 2011 г.

АРОМАТНА И МАЗНИЧКА МИНИ МИЛИНКА

     От днешните солени кифлички остана съвсем малко тесто, което / както и да го бях разпределила/, щеше да запълни едва най- малката тавичка.
Изведнъж ми изплуваха тестените облачета на Севдалина Нейкова и в този момент вече знаех какво ще " произведа" :).
САМОТО ЗАМЕСВАНЕ НА ТЕСТОТО ВИЖТЕ В РЕЦЕПТАТА " СОЛЕНИ КИФЛИЧКИ С МАСЛО И МАЙОНЕЗА"!

Самата милинка оформих като набързо натъркалях тестени топчици, големи колкото орехи, потопих ги в олио, размесено с червен пипер, малко сол и нарязан магданоз.
Наредих ги в най- малката тавичка, в дупчиците между тях нахвърлях натрошено сирене и отгоре намазах обилно със смес от жълтък и олио.

Оставих я да втаса така, че да увеличи обема си двойно и я изпекох на 180 градуса в продължение на десетина минути.
ПОДЧЕРТАВАМ ОТНОВО, ЧЕ Я ПЕКОХ В " РАХОВЕЦ"- А НА СЕЛО, КОЙТО ПЕЧЕ МНОГО СТРАННО!
В моята фурна няма как да се случи такова бързо печене и затова наблюдавайте милинката .
Препоръка:
Проследете си времето и печете до готовност!
След като я извадих я намазах с олио, завих я да се задуши и след това я гледахме, любувахме и се и накрая я изядохме! :)


5 ноември 2011 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар