XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: БИШКОТЕНИ БИСКВИТКИ С АМОНЯЧНА СОДА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

петък, 18 ноември 2011 г.

БИШКОТЕНИ БИСКВИТКИ С АМОНЯЧНА СОДА


 Това са много отдавнашни бишкотени бисквитки, които знам от една съседка. Каза ми ги още, когато се омъжих и дойдох в новия род и до сега все си ги правя.
Напомнят ми на онези някогашните бишкотени герданчета от розови и бели бисквитки, които  се продаваха по сборове и панаири.
Едни такива хрупкави, сладки и много шуплести...

ПРОДУКТИ:
3 яйца
1 и 1/ 2 ч. ч. захар
3 с. л. мас / аз сложих 2 с. л. мас и 1 с. л. олио/ 
1 амонячна сода
3 ванилии
около 400 гр брашно
Повтарям: ОКОЛО!!!

НАЧИН НА ПРИГОТВАНЕ:  
Замесва се тесто от посочените продукти. 
Разточва се на тънка кора върху ДОБРЕ НАБРАШНЕН ПЛОТ и се реже с формички.

Изрязаните тестени фигурки се топят от едната страна в захар , нареждат се на разстояние една до друга върху хартия за печене и се пекат в загрята на 150- 160 градуса фурна около 15 минути при непрекъснато следене за готовността  им. 
Не ги препичайте, а ги оставете бели.



Получават се НАД 100  броя.
Отлепят се веднага докато са топли.
17 ноември 2011 г







Няма коментари:

Публикуване на коментар