XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: АРОМАТНИ И ПИКАНТНИ КАРТОФКИ НА ФУРНА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

понеделник, 14 ноември 2011 г.

АРОМАТНИ И ПИКАНТНИ КАРТОФКИ НА ФУРНА

        Изключително подходящи са за мезе към бира или винце.
Стават едни такива мазнички, ароматни...:).

ПРОДУКТИ:
картофи
сухи подправки по ваше желание
Аз използвах :
бульончетата на Маги- пилешко, гъбено и зеленчуково
червен пипер
черен пипер
шарена сол
чубрица
чесън на прах
царевично брашно вместо галета

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Сварих картофите с обелките.
Обелих ги и ги нарязах на 4 парчета.
Всяко едно от тях потопих в олио.
Наредих ги в тава.
Поръсих ги с изброените подправки, като царевичното брашно бе последно и много малко.

Пекох ги около 30 минути в гореща фурна на  250 градуса, след което увеличих на максимална температура, пуснах вентилатора и ги оставих така още десетина минути, за да хванат загар.
/По време на печенето ги полях хубаво с олиото от тавата./
Извадих ги от фурната и ги изнесох на студено навън на терасата, тъй като по този начин те се охлаждат много бързо и в същото време поемат мазнината в себе си или както казват бабите по нашия край" да си дръпнат мазнината" :).
Сервирах ги в присъствието на сиренце  и червено винце на масата.
Детенцето и таткото се облизваха и повтаряха" картофите са много вкусни"! :)

13 ноември 2011 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар