XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ШОКОЛАДОВИ КРОАСАНЧЕТА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

сряда, 9 ноември 2011 г.

ШОКОЛАДОВИ КРОАСАНЧЕТА

         Започнах да тъкмя колет за Студентски град и понеже знам, че там дечицата чакат с нетърпение за нещо домашно приготвено, а и че дъщеря ми обожава кроасани, купих бутер тесто и шоколад  и започнах да навивам едни мини кроасанчета :).
ПРОДУКТИ:
400 гр бутер тесто БЕЛЛА
около 150 гр течен шоколад
150 гр млечен шоколад
30 гр краве масло
олио/ не повече от 2 с. л. / до получаване на еднородна консистенция, подходяща за глазура на кроасанчетата

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Бутер тестото оставих на стайна температура докато се размрази.
Разгънах го  върху равна повърхност и леко го разточих с точилката.
Нарязах го на 10 квадрата, които разполових на по два триъгълника.
Разтеглих внимателно триъгълничетата така, че да придобият прилична форма при тяхното навиване.
В центъра на всяко едно от тях сложих по малко течен шоколад, загърнах ги в двата края/ за да не изтече плънката/ , навих ги като кифлички, наредих ги в суха тава на разстояние и ги изпекох в предварително загрята на 220 градуса фурна. 


Печенето продължи не повече от 15 минути.
Препоръка: Все пак всяка печка пече различно и за това преценете дали ще са готови за това време!
Извадих кроасанчетата и ги оставих да изстинат напълно.
Разтопих шоколада на водна баня заедно с маслото и олиото.
Половината от тях потопих изцяло, а останалата част украсих с помощта на лъжица, която топих в горещата щоколадова смес и с енергични движения набързо" писах върху тях"" :).
Оставих ги няколко часа, за да стегне добре глазурата/ украсата/.
Получиха се 20 бройки.

7 ноември 2011 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар