XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ГЮВЕЧЕТА " КЛАСИКА"

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

вторник, 1 ноември 2011 г.

ГЮВЕЧЕТА " КЛАСИКА"

        Приготвям ги много рядко, но днес щерката се сети, че вече е време да похапнем тези класически гювеченца :).
КАКВИ ПРОДУКТИ СЛОЖИХ:
За 1 гювече:
1 средно голям картоф
1/ 2 глава кромид лук
1/ 2 чушка
1/ 2 среден по големина домат
около 80 гр хубав колбас/ наденица/
около 40 гр кашкавал
 сирене, колкото кибритена кутийка
1 яйце
по- малко от 1 к. л. сол
черен пипер
чубрица
босилек
джоджен
1 с. л. вода
2 с. л. олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
На дъното на гювечето се сипва 1 с. л. олио. Нарязват се като за мусака картофът, лукът, наденицата, кашкавалът, чушката и доматът.
Добавят се и подправките, още 1 с. л. олио и 1 с. л. вода.
Разбъркайте продуктите добре.


Направете малко кладенче в средата и натрошете сиренцето.
Печете гювечетата във фурна на 200 градуса до готовност.
Малко преди да ги извадите чукнете отгоре по едно яйце.
АМИ ТОВА Е! :)

31 октомври 2011 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар