Обожавам домашния хляб. Трудно може някой да ме излъже да ям купен бял. Е , ако е домашна питка- да, но … ДОМАШНА. Преди няколко вечери направих една импровизация според наличните здравословни продукти у дома. Получиха се едни леки питчици, от които похапнах без угризение на съвестта.
Ето и тяхното приготвяне:
ПРОДУКТИ:
1 ч. ч. черно брашно
1 ч. ч. бяло брашно
1 с. л. оризово брашно
2 с. л. овесени трици
1 с. л. сусам
1 с. л. ленено семе
1 яйце
1 с. л. квасено мляко
1 с. л. зехтин
1 ч. л. балсамов оцет
1 с. кафява захар
1 ч. л. хималайска
сол
1 непълна ч. л. сода
за хляб
100 мл вода
/ малко черно брашно
за намесване на питките- ако е необходимо/
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Смесих брашното със
содата. Изсипах го в дълбока купа, направих кладенче, в което добавих всички останали
посочени продукти. Замесих тесто, което разделих на 8 парчета.
Всяко от тях оформих на малка питка, а отгоре им направих малък прорез с помощта на назъбено ножче. Наредих питките на разстояние върху пекарска хартия и ги изпекох до готовност в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Всяко от тях оформих на малка питка, а отгоре им направих малък прорез с помощта на назъбено ножче. Наредих питките на разстояние върху пекарска хартия и ги изпекох до готовност в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Няма коментари:
Публикуване на коментар