Продължавам с тучените импровизации.
Дойде ред и на чорбичката- постна, леко
киселка и профирна/ както казват бабите/. Стана прекалено вкусна и не я заменям
с онези, които варя с месо. Изобщо! Хапнахме я така, опитахме я и поръсена със
сиренце. Чудесна е.
Завидно добра ще е за хората,
които често се числят към вегетарианците. Нищо не ти тежи след нейната
консумация, стига да не си изсърбал три паници :).
ПРОДУКТИ:
около 150 г свежа
тученица
1 връзка зелен лук/ в
случая домашен/
5 кисели джанки/
ползвам от фризера/
1 домашна зелена
чушка
1 морков
3/ 4 каф. ч. ориз
сол на вкус /
хималайска/
целина, магданоз и
копър- от градината
За застройка:
1 жълтък
3 с. л. кисело мляко
около 3 литра вода и
още малко за доливане
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Слагам тенджерата с
вода да кипне и в нея изсипвам ориза.
Лука, чушката
и тученицата нарязвам на дребно и ги слагам в тенджерата.
След тях добавям
настъргания морков и джанките.
Соля на вкус и варя до
омекване на продуктите.
Застройвам чорбицата
с разбитите жълтък и мляко.
Овкусявам със ситно
нарязаните свежи подправки.
Оставям малко да се
поохлади и сервирам натурална или с малко сиренце.
18 юли 2013 г
Няма коментари:
Публикуване на коментар