XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ЛЯТНА ТУЧЕНА ЧОРБИЦА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

вторник, 23 юли 2013 г.

ЛЯТНА ТУЧЕНА ЧОРБИЦА


                                   Продължавам с тучените импровизации.
 Дойде ред и на чорбичката- постна, леко киселка и профирна/ както казват бабите/. Стана прекалено вкусна и не я заменям с онези, които варя с месо. Изобщо! Хапнахме я така, опитахме я и поръсена със сиренце. Чудесна е.
Завидно добра ще е за хората, които често се числят към вегетарианците. Нищо не ти тежи след нейната консумация, стига да не си изсърбал три паници :).
ПРОДУКТИ:
около 150 г свежа тученица
1 връзка зелен лук/ в случая домашен/
5 кисели джанки/ ползвам от фризера/
1 домашна зелена чушка
1 морков
3/ 4 каф. ч. ориз
сол на вкус / хималайска/
целина, магданоз и копър- от градината
За застройка:
1 жълтък
3 с. л. кисело мляко

около 3 литра вода и още малко за доливане
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Слагам тенджерата с вода да кипне и в нея изсипвам ориза.
Лука, чушката и тученицата нарязвам на дребно и ги слагам в тенджерата.
След тях добавям настъргания морков и джанките.
Соля на вкус и варя до омекване на продуктите.
Застройвам чорбицата с разбитите жълтък и мляко.
Овкусявам със ситно нарязаните свежи подправки.
Оставям малко да се поохлади и сервирам натурална или с малко сиренце.
18 юли 2013 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар