XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ФУСИЛИ СЪС СВИНСКО И ЗЕЛЕНЧУЦИ НА ТИГАН

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

сряда, 24 юли 2013 г.

ФУСИЛИ СЪС СВИНСКО И ЗЕЛЕНЧУЦИ НА ТИГАНМакарони или фусили- все едно. По- важното е, че стават вкусни с добавка на още нещо. За разлика от някога, когато мама ни ги правеше само със сирене, захар и масло, сега тяхното приготвяне търпи доста солени  импровизации.

ПРОДУКТИ за двойна порция:
300 г свинско месо
2 моркова
1 прясна краставица
2 пресни чушки или една купичка от ядки с нарязани и замразени
копър
чеснов пипер или чесън плюс черен пипер
сол на вкус
3 с. л. олио
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязвам свинското месо и го задушавам в тефлонов тиган заедно с олиото.
Посолявам го и го оставям леко да се позапържи.
Изваждам го и в същата мазнина задушавам нарязаните моркови на кръгчета, краставицата- на люспички  и чушките на дребно.
Връщам отново месото в тигана.
 Слагам и предварително сварените, промити в гевгир под студена вода  и изцедени  фусили.
Запържвам всичко за кратко при постоянно бъркане/ обръщане/ на продуктите. Овкусявам с нарязания на ситно копър и с чесновия пипер.
Поднасям блюдото още топло.
С него върви чаша вино или студена биричка.
18 юли 2013 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар