Макарони или фусили- все едно.
По- важното е, че стават вкусни с добавка на още нещо. За разлика от някога,
когато мама ни ги правеше само със сирене, захар и масло, сега тяхното
приготвяне търпи доста солени импровизации.
ПРОДУКТИ за двойна порция:
300 г свинско месо
2 моркова
1 прясна краставица
2 пресни чушки или
една купичка от ядки с нарязани и замразени
копър
чеснов пипер или
чесън плюс черен пипер
сол на вкус
3 с. л. олио
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязвам свинското
месо и го задушавам в тефлонов тиган заедно с олиото.
Посолявам го и го
оставям леко да се позапържи.
Изваждам го и в
същата мазнина задушавам нарязаните моркови на кръгчета, краставицата- на
люспички и чушките на дребно.
Връщам отново месото
в тигана.
Слагам и предварително сварените, промити в
гевгир под студена вода и изцедени фусили.
Запържвам всичко за
кратко при постоянно бъркане/ обръщане/ на продуктите. Овкусявам с нарязания на
ситно копър и с чесновия пипер.
Поднасям блюдото още топло.
С него върви чаша
вино или студена биричка.
18 юли 2013 г
Няма коментари:
Публикуване на коментар