XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: СИРОПИРАНА БАНИЦА С ЛОКУМ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

събота, 27 юли 2013 г.

СИРОПИРАНА БАНИЦА С ЛОКУМ


         Вкусна сиропирана сладка баница, която правя от години насам.
Рецептата е от някога, когато нямаше интернет, а тефтери и тетрадки, които с колежките носехме на работа и от тях преписвахме изпитани вкусотии.


ПРОДУКТИ:
1 пакет кори " Фамилия"
4 яйца
1 ч. ч. захар
1 пакетче краве масло или 1 каф. ч. олио
още малко олио за помазване на тавата и поръсване на суровата баница
1 ч. ч. брашно
1 бакпулвер
За плънката: 
2 кутии локум
За сироп:
1, 5 ч. ч. захар
2 ч. ч. вода
3 ванилии
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Вземете две от корите и ги намажете със сместа, получена от разбитите яйца със захарта, разтопеното масло/ или олиото/ и брашното, което предварително сте смесили с набухвателя.
От единия край на корите/ широката страна/ наредете парченца локум, които сте разтъркали с дланите си на фитилчета,  и навийте на руло. 
Поставете в намазана с олио тава и направете същото с останалите кори. 
Поръсете баницата с олио и я изпечете в предварително загрята фурна на 180  градуса до готовност.
Извадете я от фурната и я оставете да изстине напълно.
Сварете сиропа от захарта, водата и ванилиите.
Залейте студената баница с горещия сироп, завийте я в найлонова торбичка, покрийте с лека кърпа и я оставете поне 5- 6 часа докато попие сиропът.

2 коментара: