XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ОРЕХОВИ САРАЛИИ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

събота, 27 юли 2013 г.

ОРЕХОВИ САРАЛИИ


За първи път ги направих през юни 2011 година.
Моят баща обожава нещо БЛАГО и много сиропирано. Правила съм му 3- 4 вида сиропирани баници, но саралии не бях. 
Сложих им  орехи и канела и се получиха много добре.
ПРОДУКТИ:
1 пакет кори за баница „ Фамилия”
100 г краве масло
1 ч. ч. орехови ядки
1 каф. ч. захар
Канела – на вкус
За сироп:
3 ч. ч. захар
4  ч. ч . вода
3 ванилии
малко лимонов сок/ по желание/

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Вземате по две от корите, мажете горната с масло, ръсите със счукани орехи, омесени със захарта и канелата , навивате кората на руло върху шиш за плетене, набирате я , за да се накъдри , изваждате шиша и поставяте накъдреното руло в намазана с олио тава. Така процедирате и с останалите кори.
Ще получите 10 рула, които ще разрежете по на 3 парчета. Получават се 30 саралии. Изпечете ги на 180- 200 градуса до зачервяване, оставете ги да изстинат и ги залейте с горещия сироп, приготвен от 3 ч. ч. захар и 4. ч. ч. вода плюс няколко ванилии и сок от лимон/ по желание/.
Оставете няколко часа , за да поемат добре сиропа, приберете ги в хладилник и ги консумирайте студени!:)
.............................
4 юни 2011 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар