XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: БОСИЛЕК ОТ НАШИЯ ДВОР :)

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

вторник, 9 юли 2013 г.

БОСИЛЕК ОТ НАШИЯ ДВОР :)

ОБОЖАВАМ  ГО!
Това ми е любимата подправка, която тази година отгледах у дома. Посадих босилчето и заминах на Павел баня. Докато се върнах и докато се изваляха големите дъждове и той  СТАНАЛ :). 
Използвам го в какво ли не, но предимно в салата с домати и прясно сирене, задължително на пици, на месо, че даже и на картофки...И хич не ме е еня дали е толкова подходящ за това или онова. Ще ме апострофират големите готвачи, знам, но аз няма да променя начина, по който си го използвам :).
Ще изсуша част от него за зимата, но смятам и свеж да си оставя като за тази цел ще прибера от него във фризера. Непременно ще си направя  и песто, защото го харесваме, но... за това ПО- НАТАТЪК :).

2 коментара:

  1. Блазе ти,Марги!Два пъти купувам пакетчета семе и нищо не излиза.При тебе от семе ли беше или разсад?Много ти е хубав босилека!

    ОтговорИзтриване
  2. Миналата година имах само едничко стръкче, чиито семенца оставих да узреят. Посях ги в парника, където посях доматите и пипера/ за разсад/ и те пък никнаха всички :).

    ОтговорИзтриване