ОБОЖАВАМ ГО!
Това ми е любимата подправка, която тази година отгледах у дома. Посадих босилчето и заминах на Павел баня. Докато се върнах и докато се изваляха големите дъждове и той СТАНАЛ :).
Използвам го в какво ли не, но предимно в салата с домати и прясно сирене, задължително на пици, на месо, че даже и на картофки...И хич не ме е еня дали е толкова подходящ за това или онова. Ще ме апострофират големите готвачи, знам, но аз няма да променя начина, по който си го използвам :).
Ще изсуша част от него за зимата, но смятам и свеж да си оставя като за тази цел ще прибера от него във фризера. Непременно ще си направя и песто, защото го харесваме, но... за това ПО- НАТАТЪК :).
С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Всичко за мен
- МАРГАРИТА ДИМИТРОВА
- Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
- Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!
Блазе ти,Марги!Два пъти купувам пакетчета семе и нищо не излиза.При тебе от семе ли беше или разсад?Много ти е хубав босилека!
ОтговорИзтриванеМиналата година имах само едничко стръкче, чиито семенца оставих да узреят. Посях ги в парника, където посях доматите и пипера/ за разсад/ и те пък никнаха всички :).
ОтговорИзтриване