С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Всичко за мен

- МАРГАРИТА ДИМИТРОВА
- Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
- Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ!
понеделник, 4 август 2025 г.
МЪРЗЕЛИВИ ЧУШКИ БЮРЕК
Бързо и лесно ястие, далеч по- леко от пържените чушки бюрек.
По вкус не отстъпва на оригиналната рецепта.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
20 печени чушки /пресни или замразени/
4 яйца
150 г сирене
3 с. л. кисело мляко
3 с. л. олио
1 с. л. брашно
5 скилидки чесън или щипка гранулиран
сол
магданоз
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
В купа слагаме нарязаните на едри парчета чушки.
Добавяме натрошеното сирене, яйцата, млякото, брашното, олиото, чесъна, сол на вкус и наситнената зелена подправка.
Разбъркваме всичко за кратко.
Намазваме глинена тава с олио.
Изсипваме сместа в съда.
Слагаме го в студена фурна.
Включваме я на 180 градуса и печем ястието до получаване на приятен загар.
Изваждаме бюрека, оставяме го да се поохлади и го сервираме на порции.
Ние в нашето семейство го консумираме студен / изваден от хладилника/, но ваша е преценката вие как ще го хапнете.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар