XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: СТОМНА КЕБАП

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

неделя, 10 август 2025 г.

СТОМНА КЕБАП

Лесно приготвящо се ястие с невероятен вкус и аромат. Месото се топи в устата, а сосът изисква топъл хлебец, за да си топнем и да си оближем пръстите. В случая въпросният кебап е приготвен с ярешко месо, но може да го направите и с агнешко, свинско...
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ: 1 кг ярешко месо 3 връзки зелен лук 100 г моркови 250 г домати 60 г масло 5 г брашно 1 връзка магданоз ½ връзка пресен джоджен 10 зърна черен пипер сол на вкус 300 мл вода
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: Намазваме гювеча с олио. Нарязваме месото на порции, посоляваме го двустранно и го слагаме на дъното. Слагаме нарязания на парчета лук.
Добавяме морковите, които предварително сме нарязали на полумесеци. Изсипваме доматите. Овкусяваме с черния пипер и наситнените зелени подправки. Отново солим. Поръсваме брашното.
Нареждаме парчетата масло. Наливаме водата.
Затваряме гювеча и го слагаме в студена фурна. Включваме я на максимални градуси. След 30 минути намаляваме температурата на 150 градуса и продължаваме печенето в продължение на 2 ч и 30 мин. Изваждаме кебапа, отваряме го, оставяме го 5 минути да постои и го сервираме на порции.

Няма коментари:

Публикуване на коментар