С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Всичко за мен

- МАРГАРИТА ДИМИТРОВА
- Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
- Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ!
неделя, 10 август 2025 г.
СТОМНА КЕБАП
Лесно приготвящо се ястие с невероятен вкус и аромат.
Месото се топи в устата, а сосът изисква топъл хлебец, за да си топнем и да си оближем пръстите.
В случая въпросният кебап е приготвен с ярешко месо, но може да го направите и с агнешко, свинско...
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
1 кг ярешко месо
3 връзки зелен лук
100 г моркови
250 г домати
60 г масло
5 г брашно
1 връзка магданоз
½ връзка пресен джоджен
10 зърна черен пипер
сол на вкус
300 мл вода
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Намазваме гювеча с олио.
Нарязваме месото на порции, посоляваме го двустранно и го слагаме на дъното.
Слагаме нарязания на парчета лук.
Добавяме морковите, които предварително сме нарязали на полумесеци. Изсипваме доматите.
Овкусяваме с черния пипер и наситнените зелени подправки.
Отново солим.
Поръсваме брашното.
Нареждаме парчетата масло.
Наливаме водата.
Затваряме гювеча и го слагаме в студена фурна.
Включваме я на максимални градуси. След 30 минути намаляваме температурата на 150 градуса и продължаваме печенето в продължение на 2 ч и 30 мин.
Изваждаме кебапа, отваряме го, оставяме го 5 минути да постои и го сервираме на порции.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар