С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Всичко за мен

- МАРГАРИТА ДИМИТРОВА
- Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
- Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!
неделя, 10 август 2025 г.
СТОМНА КЕБАП
Лесно приготвящо се ястие с невероятен вкус и аромат.
Месото се топи в устата, а сосът изисква топъл хлебец, за да си топнем и да си оближем пръстите.
В случая въпросният кебап е приготвен с ярешко месо, но може да го направите и с агнешко, свинско...
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
1 кг ярешко месо
3 връзки зелен лук
100 г моркови
250 г домати
60 г масло
5 г брашно
1 връзка магданоз
½ връзка пресен джоджен
10 зърна черен пипер
сол на вкус
300 мл вода
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Намазваме гювеча с олио.
Нарязваме месото на порции, посоляваме го двустранно и го слагаме на дъното.
Слагаме нарязания на парчета лук.
Добавяме морковите, които предварително сме нарязали на полумесеци. Изсипваме доматите.
Овкусяваме с черния пипер и наситнените зелени подправки.
Отново солим.
Поръсваме брашното.
Нареждаме парчетата масло.
Наливаме водата.
Затваряме гювеча и го слагаме в студена фурна.
Включваме я на максимални градуси. След 30 минути намаляваме температурата на 150 градуса и продължаваме печенето в продължение на 2 ч и 30 мин.
Изваждаме кебапа, отваряме го, оставяме го 5 минути да постои и го сервираме на порции.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар