С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Всичко за мен

- МАРГАРИТА ДИМИТРОВА
- Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
- Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ!
понеделник, 11 август 2025 г.
ПЪРЖОЛИ С ТОПЕНО СИРЕНЕ И СМЕТАНА
Наскоро моят петгодишен племенник ми бе на гости. Попитах го иска ли да си приготвим едни " мъжки " пържоли. Той веднага се съгласи и мигом започнахме...Много, ама много бързо осъществихме идеята си.
И така двамата с него направихме всички присъстващи вкъщи доволни.
А пържолите станаха вкусни, крехки, топящи се в устата...
ПРОДУКТИ:
6 свински вратни пържоли
200 г консервирани печурки
150 г топено пушено сирене
200 мл течна готварска сметана
сол
млян черен пипер
клончета балканска чубрица
2 с. л. олио
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Посоляваме пържолите и ги нареждаме в тава, намазана с олиото.
Върху тях слагаме сиренето, нарязано на филийки.
Подреждаме и нарязаните на едро гъби.
Поръсваме с черен пипер и поливаме със сметаната.
Накрая нареждаме клонките чубрица.
Завиваме тавата с пекарско фолио и я слагаме в предварително загрята на 200 градуса фурна.
Печем месото така в продължение на 1 час.
Отстраняваме фолиото и продължаваме печенето до извиране на течността, която се е отделила.
Сервираме апетитните пържоли с гарнитура по желание.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар