XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПЪРЖОЛИ С ТОПЕНО СИРЕНЕ И СМЕТАНА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

понеделник, 11 август 2025 г.

ПЪРЖОЛИ С ТОПЕНО СИРЕНЕ И СМЕТАНА

Наскоро моят петгодишен племенник ми бе на гости. Попитах го иска ли да си приготвим едни " мъжки " пържоли. Той веднага се съгласи и мигом започнахме...Много, ама много бързо осъществихме идеята си. И така двамата с него направихме всички присъстващи вкъщи доволни. А пържолите станаха вкусни, крехки, топящи се в устата...
ПРОДУКТИ: 6 свински вратни пържоли 200 г консервирани печурки 150 г топено пушено сирене 200 мл течна готварска сметана сол млян черен пипер клончета балканска чубрица 2 с. л. олио НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: Посоляваме пържолите и ги нареждаме в тава, намазана с олиото. Върху тях слагаме сиренето, нарязано на филийки. Подреждаме и нарязаните на едро гъби. Поръсваме с черен пипер и поливаме със сметаната. Накрая нареждаме клонките чубрица.
Завиваме тавата с пекарско фолио и я слагаме в предварително загрята на 200 градуса фурна. Печем месото така в продължение на 1 час. Отстраняваме фолиото и продължаваме печенето до извиране на течността, която се е отделила.
Сервираме апетитните пържоли с гарнитура по желание.

Няма коментари:

Публикуване на коментар