С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Всичко за мен
- МАРГАРИТА ДИМИТРОВА
- Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
- Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ!
сряда, 20 август 2025 г.
ПУХКАВИ ШНИЦЕЛИ ОТ ТИКВИЧКИ И КАШКАВАЛ
Сега е сезонът на тиквичките…
Предлагам по- добрия вариант на панираните, защото
така те остават сочни, а самите шницелчета- много пухкави.
ПРОДУКТИ: 1 средно
голяма тиквичка
150 г кашкавал
3 яйца
сол
олио- за пържене
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязваме тиквичката на люспи.
Посоляваме я.
Оставяме я около 10 минути, за да
си пусне течността.
Изцеждаме я много добре през тензух.
Смесваме я с
настъргания кашкавал и яйцата.
Разбъркваме съвсем леко.
Сгорещяваме олиото,
намаляваме леко температурата на котлона, гребваме с по- голяма лъжица от сместа
и пържим шницелите двустранно до получаване на приятен загар.
Трябва да внимаваме да не ги пържим на силен огън, защото така рискуваме отвътре да са полусурови, а отвън- почти изгорели !!!
Сервираме ги само
така или с чеснов сос.
Съвсем приемливо е до тях да сложим и гарнитура.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)





Няма коментари:
Публикуване на коментар