XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПУХКАВИ ШНИЦЕЛИ ОТ ТИКВИЧКИ И КАШКАВАЛ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

сряда, 20 август 2025 г.

ПУХКАВИ ШНИЦЕЛИ ОТ ТИКВИЧКИ И КАШКАВАЛ

Сега е сезонът на тиквичките… Предлагам по- добрия вариант на панираните, защото така те остават сочни, а самите шницелчета- много пухкави.
ПРОДУКТИ: 1 средно голяма тиквичка 150 г кашкавал 3 яйца сол олио- за пържене
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: Нарязваме тиквичката на люспи. Посоляваме я. Оставяме я около 10 минути, за да си пусне течността. Изцеждаме я много добре през тензух.
Смесваме я с настъргания кашкавал и яйцата. Разбъркваме съвсем леко.
Сгорещяваме олиото, намаляваме леко температурата на котлона, гребваме с по- голяма лъжица от сместа и пържим шницелите двустранно до получаване на приятен загар. Трябва да внимаваме да не ги пържим на силен огън, защото така рискуваме отвътре да са полусурови, а отвън- почти изгорели !!!
Сервираме ги само така или с чеснов сос. Съвсем приемливо е до тях да сложим и гарнитура.

Няма коментари:

Публикуване на коментар