XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: СЕВЕРНЯШКА ПЪРЖЕНИЦА С ПИЛЕШКО

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

четвъртък, 31 юли 2025 г.

СЕВЕРНЯШКА ПЪРЖЕНИЦА С ПИЛЕШКО

Вкусно лятно ястие, което се приготвя в Плевенския край. Още по- вкусно става, когато се приготвя с домашни зеленчуци.
ПРОДУКТИ : 300 г пилешки гърди 10 крехки чушки 1 кг розови домати 2 средно големи патладжана 1 по- малка глава чесън шепа магданоз сол- на вкус 1 ч. л. захар олио
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: Обелваме патладжаните, нарязваме ги на кубчета и ги слагаме да престоят 30 минути в солена вода, за да отделят горчивината си. Изваждаме ги, измиваме ги със студена вода и ги подсушаваме. Пържим ги в сгорещено олио до получаване на приятен загар. С нож правим леки прорези на чушките и в същата мазнина изпържваме и тях. Оставяме ги да се охладят и ги обелваме. Пилешкото месо нарязваме на ивици, посоляваме го и го пържим в 4 с. л. олио.
Изваждаме ги и в същата мазнина изваряваме обелените и нарязани на дребно домати. В тях добавяме захарта и сол на вкус. Накрая ги овкусяваме с 2/ 3 от нарязания магданоз и нарязаните скилидки чесън.
След като сме изпържили патладжана, чушките и пилешкото месо, започваме подреждането на ястието по наше виждане в голяма чиния.
Отгоре поливаме всичко с чесновия доматен сос.
Поръсваме с останалия магданоз.
Оставяме ястието да се поохлади и го сервираме с топъл хляб. Още в началото на консумацията му ще си „ оближете пръстите”. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар