С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Всичко за мен

- МАРГАРИТА ДИМИТРОВА
- Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
- Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!
четвъртък, 31 юли 2025 г.
СЕВЕРНЯШКА ПЪРЖЕНИЦА С ПИЛЕШКО
Вкусно лятно ястие, което се приготвя в Плевенския край.
Още по- вкусно става, когато се приготвя с домашни зеленчуци.
ПРОДУКТИ :
300 г пилешки гърди
10 крехки чушки
1 кг розови домати
2 средно големи патладжана
1 по- малка глава чесън
шепа магданоз
сол- на вкус
1 ч. л. захар
олио
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Обелваме патладжаните, нарязваме ги на кубчета и ги слагаме да престоят 30 минути в солена вода, за да отделят горчивината си.
Изваждаме ги, измиваме ги със студена вода и ги подсушаваме.
Пържим ги в сгорещено олио до получаване на приятен загар.
С нож правим леки прорези на чушките и в същата мазнина изпържваме и тях.
Оставяме ги да се охладят и ги обелваме.
Пилешкото месо нарязваме на ивици, посоляваме го и го пържим в 4 с. л. олио.
Изваждаме ги и в същата мазнина изваряваме
обелените и нарязани на дребно домати.
В тях добавяме захарта и сол на вкус.
Накрая ги овкусяваме с 2/ 3 от нарязания магданоз и нарязаните скилидки чесън.
След като сме изпържили патладжана, чушките и пилешкото месо, започваме подреждането на ястието по наше виждане в голяма чиния.
Отгоре поливаме всичко с чесновия доматен сос.
Поръсваме с останалия магданоз.
Оставяме ястието да се поохлади и го сервираме с топъл хляб.
Още в началото на консумацията му ще си „ оближете пръстите”.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар