XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ЯБЪЛКОВ СЛАДКИШ С КОКОСОВО МАСЛО И РОЖКОВ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

неделя, 13 юли 2025 г.

ЯБЪЛКОВ СЛАДКИШ С КОКОСОВО МАСЛО И РОЖКОВ

Бърз и вкусен сладкиш, съдържащ в себе си много здравословни продукти и в същото време БЕЗ захар.
ПРОДУКТИ: 4 яйца 60 г кокосово масло 150 г кисело мляко 80 г пълнозърнесто ръжено- пшенично брашно 50 г брашно от рожков 1 с. л. хуск 1 с. л. чия 2 бакпулвера 2 ябълки масло и мед- за намазване на тавата
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ : Обелваме ябълките, почистваме ги от семената и ги нарязваме на кръгчета. Подреждаме ги в тава с диаметър 25 см, чието дъно сме намазали с масло и поръсили с мед.
Върху тях изсипваме тесто, което приготвяме по следния начин.
Разбиваме яйцата с миксер. Изсипваме стопеното кокосово масло и разбъркваме. Поетапно добавяме млякото, хуска, чията, брашното от рожков и пълнозърнестото брашно, което предварително сме смесили с набухвателя. Разбъркваме много добре. Печем сладкиша в предварително загрята на 180 градуса за около 30- 35 минути или до готовност. Изваждаме го, оставяме го да „ си почине” 5 минути и го обръщаме върху голяма чиния.
Сервираме го нарязан и леко топъл.

Няма коментари:

Публикуване на коментар