С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Всичко за мен

- МАРГАРИТА ДИМИТРОВА
- Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
- Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ!
неделя, 13 юли 2025 г.
ЯБЪЛКОВ СЛАДКИШ С КОКОСОВО МАСЛО И РОЖКОВ
Бърз и вкусен сладкиш, съдържащ в себе си много здравословни продукти и в същото време
БЕЗ захар.
ПРОДУКТИ:
4 яйца
60 г кокосово масло
150 г кисело мляко
80 г пълнозърнесто ръжено- пшенично брашно
50 г брашно от рожков
1 с. л. хуск
1 с. л. чия
2 бакпулвера
2 ябълки
масло и мед- за намазване на тавата
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ :
Обелваме ябълките, почистваме ги от семената и ги нарязваме на кръгчета.
Подреждаме ги в тава с диаметър 25 см, чието дъно сме намазали с масло и поръсили с мед.
Върху тях изсипваме тесто, което приготвяме по следния начин.
Разбиваме яйцата с миксер.
Изсипваме стопеното кокосово масло и разбъркваме.
Поетапно добавяме млякото, хуска, чията, брашното от рожков и пълнозърнестото брашно, което предварително сме смесили с набухвателя.
Разбъркваме много добре.
Печем сладкиша в предварително загрята на 180 градуса за около 30- 35 минути или до готовност.
Изваждаме го, оставяме го да „ си почине” 5 минути и го обръщаме върху голяма чиния.
Сервираме го нарязан и леко топъл.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар