XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: СЛАДЪК САЛАМ С ЛОКУМ И МЕД

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

петък, 25 юли 2025 г.

СЛАДЪК САЛАМ С ЛОКУМ И МЕД

Винаги съм правила сладкия салам само с бисквити, масло и орехи, но този път включих и въпросните благини. Всички, които го опитаха, го харесаха много, затова повторих неговото приготвяне. И вече знам, че ще има още и още...
ПРОДУКТИ: 150 г меки бисквити с масло „ Роден край” 150 г меки бисквити с какао „ Роден край” 100 г краве масло 50 орехови ядки 280 г локум 20 мл коняк или уиски 100 г мед 100 г сладко от ягоди
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: Смесваме натрошените на малки парчета бисквити, нарязания на дребни кубчета локум, блендираните орехи, стопеното масло, алкохола, меда и сладкото.
Разбъркваме добре и получената смес оформяме на руло.
Завиваме го и го стягаме в стреч фолио. Оставяме салама в хладилник за 24 часа, за да стегне напълно.
Изваждаме го, отвиваме го, нарязваме го на парчета и го поднасяме за консумация.

Няма коментари:

Публикуване на коментар