С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Всичко за мен

- МАРГАРИТА ДИМИТРОВА
- Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
- Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!
петък, 25 юли 2025 г.
СЛАДЪК САЛАМ С ЛОКУМ И МЕД
Винаги съм правила сладкия салам само с бисквити, масло и орехи, но този път включих и въпросните благини.
Всички, които го опитаха, го харесаха много, затова повторих неговото приготвяне.
И вече знам, че ще има още и още...
ПРОДУКТИ:
150 г меки бисквити с масло „ Роден край”
150 г меки бисквити с какао „ Роден край”
100 г краве масло
50 орехови ядки
280 г локум
20 мл коняк или уиски
100 г мед
100 г сладко от ягоди
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Смесваме натрошените на малки парчета бисквити, нарязания на дребни кубчета локум, блендираните орехи, стопеното масло, алкохола, меда и сладкото.
Разбъркваме добре и получената смес оформяме на руло.
Завиваме го и го стягаме в стреч фолио.
Оставяме салама в хладилник за 24 часа, за да стегне напълно.
Изваждаме го, отвиваме го, нарязваме го на парчета и го поднасяме за консумация.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар