С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Всичко за мен

- МАРГАРИТА ДИМИТРОВА
- Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
- Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ!
вторник, 8 юли 2025 г.
ОВЕСЕНА ПИЦА С ПИЛЕШКО
Лека и здравословна пица, която по вкус не отстъпва на традиционната.
Тя е вариант за хората, които не искат или не могат да консумират пшенично брашно.
ПРОДУКТИ:
За блата:
2 яйца
4 с. л. кисело мляко
6 с. л. смлени овесени ядки
1 бакпулвер
сол- на вкус
За гарниране:
3 малки домата
300 г пилешки гърди
30 г кашкавал
4 с. л. зехтин
сух босилек
черен пипер
2 с. л. зехтин
сол- за месото
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Приготвяме блата като разбиваме яйцата със солта, млякото, овесеното брашно и бакпулвера.
Изсипваме сместа в малка тава, намазана с 2 с. л. зехтин.
Върху нея нареждаме парченца домати и поръсваме с босилек.
Накрая слагаме и пилешкото месо, нарязано на хапки и посолено на вкус.
Поръсваме така наредената пица с останалите 2 с. л. зехтин и със смлян черен пипер.
Печем я в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.
Изваждаме я, нареждаме отгоре парченца кашкавал и я слагаме във фурната обратно за още 5 минути.
Сервираме и консумираме пицата топла.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар