XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: СПАНАЧЕНА БАНИЦА С КОРИ НА САЧ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

вторник, 1 юли 2025 г.

СПАНАЧЕНА БАНИЦА С КОРИ НА САЧ

Превъзходна баница с мека външност и плътна плънка.
ПРОДУКТИ: 1 пакет Дунавски кори – на сач ЗА ПЛЪНКАТА: 1 връзка пресен лук 200 г спанак 5 яйца 300 г сирене 2 с. л. кисело мляко 1 бакпулвер пресен копър сол на вкус 1 непълна каф. ч. олио ………………………………………. 30 г краве масло НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: Нарязаните спанак и лук запържваме в малко олио до извиране на течността, която спанакът ще пусне по време на топлинната обработка. Подправяме с копъра и сол – на вкус. Отстраняваме съда от котлона и оставяме зелениите да се охладят. Към тях добавяме леко разбитите яйца, натрошеното сирене, млякото и набухвателя. Всичко това разбъркваме за малко, за да не се разводни прекалено.
Разделяме плънката „ на око“ на три части. Разгъваме всяка кора и върху нея разпределяме 1/ 3 от сместа. Навиваме на рехаво/ не стегнато/ руло. По същия начин процедираме и а с другите 2 кори. Всяко руло разрязваме на 2 части. Нареждаме ги в намазана с олио правоъгълна тава. Суровата баница намазваме с малко олио и отгоре нареждаме парченца масло.
Печем я в предварително загрята на 180 градуса фурна в продължение на 35 минути. Препоръката ми е да я наблюдаваме все пак, защото всяка фурна пече по различен начин.
При необходимост увеличаваме времето на печене, но отгоре задължително покриваме с хартия, за да не се препече. Ако е необходимо, включваме само долен реотан.

Няма коментари:

Публикуване на коментар