С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Всичко за мен
- МАРГАРИТА ДИМИТРОВА
- Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
- Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ!
вторник, 1 юли 2025 г.
СПАНАЧЕНА БАНИЦА С КОРИ НА САЧ
Превъзходна баница с мека външност и плътна плънка.
ПРОДУКТИ:
1 пакет Дунавски кори – на сач
ЗА ПЛЪНКАТА:
1 връзка пресен лук
200 г спанак
5 яйца
300 г сирене
2 с. л. кисело мляко
1 бакпулвер
пресен копър
сол на вкус
1 непълна каф. ч. олио
……………………………………….
30 г краве масло
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязаните спанак и лук запържваме в малко олио до извиране на течността, която спанакът ще пусне по време на топлинната обработка.
Подправяме с копъра и сол – на вкус.
Отстраняваме съда от котлона и оставяме зелениите да се охладят.
Към тях добавяме леко разбитите яйца, натрошеното сирене, млякото и набухвателя.
Всичко това разбъркваме за малко, за да не се разводни прекалено.
Разделяме плънката „ на око“ на три части.
Разгъваме всяка кора и върху нея разпределяме 1/ 3 от сместа.
Навиваме на рехаво/ не стегнато/ руло.
По същия начин процедираме и а с другите 2 кори.
Всяко руло разрязваме на 2 части.
Нареждаме ги в намазана с олио правоъгълна тава.
Суровата баница намазваме с малко олио и отгоре нареждаме парченца масло.
Печем я в предварително загрята на 180 градуса фурна в продължение на 35 минути.
Препоръката ми е да я наблюдаваме все пак, защото всяка фурна пече по различен начин.
При необходимост увеличаваме времето на печене, но отгоре задължително покриваме с хартия, за да не се препече. Ако е необходимо, включваме само долен реотан.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)





Няма коментари:
Публикуване на коментар