XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ЯБЪЛКОВИ МЪФИНИ БЕЗ ПЕЧЕНЕ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

неделя, 6 юли 2025 г.

ЯБЪЛКОВИ МЪФИНИ БЕЗ ПЕЧЕНЕ

Изключително бърз и лек десерт, с който можете да зарадвате семейството си и вашите гости.
ПРОДУКТИ: 1 малък пакет какаови бисквити „ Роден край“ 60 г краве масло 1 каф. ч. орехови ядки 2 с. л. пудра захар 3 малки ябълки 1 непълна каф. л. канела За гарниране: сладкарска сметана орехови ядки
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: Счукваме бисквитите, смиламе орехите, стопяваме маслото, а ябълките ги обелваме и рендосваме на едро ренде. Слагаме всичко това в купа. Добавяме захарта и канелата.
Разбъркваме сместа добре. Разпределяме я във форми за мъфини, направени от плътно фолио. Притискаме внимателно.
Слагаме ги в хладилник, за да стегнат добре. Преди сервиране ги изваждаме от формите и ги обръщаме в десертна чиния. Ако евентуално са залепнали, срязваме формите. Гарнираме мъфините с бита сметана и орехова ядка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар