С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Всичко за мен

- МАРГАРИТА ДИМИТРОВА
- Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
- Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ!
неделя, 6 юли 2025 г.
ЯБЪЛКОВИ МЪФИНИ БЕЗ ПЕЧЕНЕ
Изключително бърз и лек десерт, с който можете да зарадвате семейството си и вашите гости.
ПРОДУКТИ:
1 малък пакет какаови бисквити „ Роден край“
60 г краве масло
1 каф. ч. орехови ядки
2 с. л. пудра захар
3 малки ябълки
1 непълна каф. л. канела
За гарниране:
сладкарска сметана
орехови ядки
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Счукваме бисквитите, смиламе орехите, стопяваме маслото, а ябълките ги обелваме и рендосваме на едро ренде.
Слагаме всичко това в купа.
Добавяме захарта и канелата.
Разбъркваме сместа добре.
Разпределяме я във форми за мъфини, направени от плътно фолио. Притискаме внимателно.
Слагаме ги в хладилник, за да стегнат добре.
Преди сервиране ги изваждаме от формите и ги обръщаме в десертна чиния.
Ако евентуално са залепнали, срязваме формите.
Гарнираме мъфините с бита сметана и орехова ядка.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар