С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Всичко за мен

- МАРГАРИТА ДИМИТРОВА
- Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
- Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ!
четвъртък, 22 май 2025 г.
ОРИЗ С МАНАТАРКИ И МАСЛИНИ
За хората, които обичат да ядат постно, е предложението ми за вкусна манджа с манатарки.
Приготвя се много бързо и е толкова вкусна и ароматна...
ПРОДУКТИ:
1 ч. ч. ориз
1 глава кромид лук
1 свежи чушки- червена и зелена
2 моркова
2 шепи сушени манатарки
20 маслини
6 с. л. олио
сол- на вкус
щипка чубрица
щипка куркума
4 ч. ч. вода
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязваме на парченца лука, чушките и морковите.
Посоляваме ги леко и ги запържваме в олиото.
Слагаме измития ориз, запържваме и него, слагаме и гъбите и наливаме водата.
Добавяме подправките и досоляваме на вкус.
Разбъркваме добре и изсипваме всичко в тава.
Най- отгоре нареждаме маслините.
Печем ястието в загрята на 200 градусафурна до пълна готовност.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар