XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: САЛАТА С КУС КУС И МАЙОНЕЗА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

сряда, 21 май 2025 г.

САЛАТА С КУС КУС И МАЙОНЕЗА

Апетитна и засищаща салата, с която можете да изпиете дори чаша вино.
ПРОДУКТИ: 200 г кус кус 200 г майонеза 1 с. л. кисело мляко 100 г сладка царевица 50 г маслини 5 кисели краставички 100 г пилешка шунка 3 скилидки чесън сол на вкус свеж копър
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: Сваряваме кус куса, измиваме го със студена вода през гевгир и го отцеждаме. Слагаме го в дълбока купа и към него добавяме майонезата, млякото и нарязаните на дребни парченца маслини, краставички и шунка. Слагаме царевицата, счукания чесън и наситнения копър.
Посоляваме и разбъркваме добре, за да се смесят ароматите на всички продукти. Оставяме салатата в хладилник за 2 часа. Сервираме я с ракийка или чаша вино.

Няма коментари:

Публикуване на коментар