С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Всичко за мен

- МАРГАРИТА ДИМИТРОВА
- Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
- Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ!
сряда, 21 май 2025 г.
САЛАТА С КУС КУС И МАЙОНЕЗА
Апетитна и засищаща салата,
с която можете да изпиете дори чаша вино.
ПРОДУКТИ:
200 г кус кус
200 г майонеза
1 с. л. кисело мляко
100 г сладка царевица
50 г маслини
5 кисели краставички
100 г пилешка шунка
3 скилидки чесън
сол на вкус
свеж копър
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Сваряваме кус куса, измиваме го със студена вода през гевгир и го отцеждаме.
Слагаме го в дълбока купа и към него добавяме майонезата, млякото и нарязаните на дребни парченца маслини, краставички и шунка.
Слагаме царевицата, счукания чесън и наситнения копър.
Посоляваме и разбъркваме добре, за да се смесят ароматите на всички продукти.
Оставяме салатата в хладилник за 2 часа.
Сервираме я с ракийка или чаша вино.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар