XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ЛЕПКАВИ РЕБЪРЦА НА ФУРНА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

четвъртък, 15 май 2025 г.

ЛЕПКАВИ РЕБЪРЦА НА ФУРНА

В последните дни накъдето и да се обърна, все за ребърца се говори. Вчера се прибрах от екскурзия. Бях в Братислава и Прага. И на двете места отвсякъде дебнат кои от кои по- вкусни и сочни свински ребърца… Незабравимо удоволствие! Та по този повод е и днешното ми предложение.
ПРОДУКТИ: 700 г свински ребра За марината: 1 каф. л. гранулиран чесън 1 каф. л. сол 4 с. л. соев сос 1 каф. л. млян черен пипер 3 с. л. зехтин 1 с. л. мед 1 ч. л. горчица 2 с. л. сок от лимон 3 с. л. лютеница или кетчуп олио- за намазване на тавата
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: Приготвяме сместа за мариноване като разбъркваме до еднородна консистенция всички посочени продукти. Заливаме с нея ребърцата, объркваме ги добре, за да се намажат обилно. Оставяме ги в купа, която прибираме за минимум 2 часа в хладилник.
Подреждаме ги в намазана с олио тава. Печем ги в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Разбираме, че са готови тогава, когато течността, която са отделили, вече се е изпарила, сосът е останал на мазнина, а самите ребърца са добили приятен загар.
Наричат се лепкави, защото лепнат приятно по пръстите ви и ще се наложи да си ги оближете с удоволствие. Сервират се с чаша червено вино.

Няма коментари:

Публикуване на коментар