С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Всичко за мен

- МАРГАРИТА ДИМИТРОВА
- Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
- Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ!
четвъртък, 15 май 2025 г.
ЛЕПКАВИ РЕБЪРЦА НА ФУРНА
В последните дни накъдето и да се обърна, все за ребърца се говори.
Вчера се прибрах от екскурзия. Бях в Братислава и Прага.
И на двете места отвсякъде дебнат кои от кои по- вкусни и сочни свински ребърца…
Незабравимо удоволствие!
Та по този повод е и днешното ми предложение.
ПРОДУКТИ:
700 г свински ребра
За марината:
1 каф. л. гранулиран чесън
1 каф. л. сол
4 с. л. соев сос
1 каф. л. млян черен пипер
3 с. л. зехтин
1 с. л. мед
1 ч. л. горчица
2 с. л. сок от лимон
3 с. л. лютеница или кетчуп
олио- за намазване на тавата
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Приготвяме сместа за мариноване като разбъркваме до еднородна консистенция всички посочени продукти.
Заливаме с нея ребърцата, объркваме ги добре, за да се намажат обилно.
Оставяме ги в купа, която прибираме за минимум 2 часа в хладилник.
Подреждаме ги в намазана с олио тава.
Печем ги в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Разбираме, че са готови тогава, когато течността, която са отделили, вече се е изпарила, сосът е останал на мазнина, а самите ребърца са добили приятен загар.
Наричат се лепкави, защото лепнат приятно по пръстите ви и ще се наложи да си ги оближете с удоволствие.
Сервират се с чаша червено вино.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар