С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Всичко за мен

- МАРГАРИТА ДИМИТРОВА
- Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
- Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ!
неделя, 11 май 2025 г.
ПЪЛНОЗЪРНЕСТИ МЪФИНИ СЪС СЕМЕНА
Всичко, което е приготвено с пълнозърнесто брашно, е добър вариант за здравословно хапване на каквито и да било тестени блюда.
А, когато заменим сиренето с извара, тогава идеята за тяхното приготвяне е за предпочитане.
ПРОДУКТИ за 12 броя:
3 яйца
1 ч. ч. нискомаслено кисело мляко
200 г нискомаслена извара
50 мл зехтин
1 бакпулвер
щипка хималайска сол
1 и 1/ 2 ч. ч. пълнозърнесто брашно / ръжено- пшенично/
за поръсване- микс от семена/ сусам, ленено семе, слънчогледови и тиквени семки/
олио- за намазване на формата
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
С помощта на миксер разбиваме яйцата със солта.
Намаляваме мощността на уреда на ниска степен и добавяме млякото и зехтина.
Лъжица по лъжица изсипваме брашното, което предварително сме смесили с бакпулвера.
Слагаме изварата и с лъжица разбъркваме всичко леко и внимателно.
Вземаме форма за мъфини.
Намазваме с олио всяко гнездо и в него слагаме от сместа.
Внимаваме тя да заеме 2/ 3 от вместимостта, за да не излезе печивото от формичките по време на печенето.
Поръсваме със семената.
Печем мъфините в предварително загрята на 180 градуса фурна в продължение на 20- 25 минути.
Изваждаме ги внимателно и ги нареждаме на скара, за да могат да се охладят.
Спазвайки точно рецептата, вие ще получите една прекрасна здравословна закуска, с която ще зарадвате всички членове на семейството ви.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар