С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Всичко за мен

- МАРГАРИТА ДИМИТРОВА
- Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
- Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ!
събота, 10 май 2025 г.
КРЕМ СУПА С БАТАТИ, ЦВЕКЛО И СЕМЕНА
Тя е изключително полезна!
Една купичка с топла витаминозна супа ще даде на организма ни комплекс от витамини.
Препоръчвам ви да я приготвите и да давате от нея на децата, които са предразположени към вирусните заболявания, които постоянно ги навестяват.
Подходяща е и за всички, които обичат постни храни.
ПРОДУКТИ:
3 средно големи сладки картофа
5 моркова
1 глава червено цвекло
1 крехка тиквичка
1 голяма червена чушка
3 с. л. олио
1 кубче зеленчуков бульон
млян черен пипер
копър
сол- ако е необходимо
1 л вода
30 г масло/ ако не постите/
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязваме зеленчуците на парчета и ги слагаме в тенджера под налягане.
Изсипваме водата, в която предварително сме разтворили бульона.
Добавяме олиото.
Слагаме тенджерата на котлона и след като супата зашуми, намаляваме температурата.
Варим я в продължение на 15 минути.
Отстраняваме я от огъня и я оставяме леко да се поохлади.
В нея слагаме маслото, нарязано на парчета, ако не спазвате великденските пости.
Солим я, ако е необходимо.
Овкусяваме я с копъра и черния пипер.
Разбъркваме я добре и я пасираме.
Сервираме я поръсена със семена от сусам, мак, лен, тиква и слънчоглед.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар