XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ГРАХАМ С ЛИМОНОВ СОК И РАКИЯ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

вторник, 12 януари 2016 г.

ГРАХАМ С ЛИМОНОВ СОК И РАКИЯ

Много вкусен хляб и с по- дълга трайност от обикновено замесения. 
Концентрираният алкохол, сложен в тестото, е причината за това, а лимоновият сок е гарант за пухкавостта на хляба.

ПРОДУКТИ:
20 г жива мая, разтворена в 250 мл хладка вода
2 с. л. олио
2 с. л. кисело мляко
1 с. л. лимонов сок/ оцет/
1 с. л. ракия
200 г брашно Грахам + 350 г типово/ бяло/ брашно
1 голяма мерителна лъжица захар
1 голяма мерителна лъжица сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Всички продукти се поставят в контейнера в същата последователност, в която са написани.
Програмата е с продължителност 2 часа и 10 минути / за бърз хляб/.

11. 01. 2016 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар