XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ЛЕКА РИБЕНА ЧОРБИЧКА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

неделя, 17 януари 2016 г.

ЛЕКА РИБЕНА ЧОРБИЧКА

Една лека и полезна РИБЕНА ЧОРБИЧКА за обяд или вечеря- избери сам.
Без запръжка и без застройка!
ПРОДУКТИ:
1 глава от толстолоб + 1 дафинов лист и 3 зрънца бахар
1 глава кромид лук
1 морков
1 чушка
1 домат - пресен или от консерва
шепичка ориз- по желание
хималайска сол- на вкус
черен пипер
магданоз
целина
девесил
3 литра вода

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Главата се сварява с дафиновия лист, бахара и малко сол.
Изважда се и бульонът се прецежда.
Връща се на котлона и в него се слагат нарязаните зеленчуци.
Чорбата се вари до готовност.
Добавя се почистеното рибено месце.
Соли се още веднъж при нужда.
Вари се още 5 минути.
Овкусява се с подправките и се сервира топла.

17. 01. 2016 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар