XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПИЛЕШКО С ЛУК, МОРКОВ И БЯЛО ВИНО

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

четвъртък, 7 януари 2016 г.

ПИЛЕШКО С ЛУК, МОРКОВ И БЯЛО ВИНО

Изключително вкусно ястие!

ПРОДУКТИ:
 500 г пилешко месо без кост
2 глави кромид лук
1  морков
150 мл доматен сок или домати от консерва
100 мл бяло вино
100 мл олио
3- 4 с. л. + 200 мл вода
сол на вкус
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. захар
черен пипер
магданоз
1 каф. ч. брашно

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Месото се реже на хапки.
Овалва се в брашното, но не се соли.
Пържи се в мазнината до зачервяване.
Изважда се.
В същата мазнина се задушават до омекване нарязаният лук и настърганият морков, а след това се добавят 3- 4 с. л. вода.
След омекване на зеленчуците се добавят последователно червеният пипер, доматеният сок, виното, черният пипер и сол на вкус.
Налива се останалата 200 мл вода.
Месото се връща в соса и ястието се готви около 30 минути на слаб огън като се разбърква често.
5- 6 минути преди отстраняването от огъня се добавя 1 ч. л. захар.

Оттегля се от котлона и се поръсва с наситнен магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар